2018

MANI-FEST, 15th of December, c.off
Ending party for reading edge manifesto program with performances and readings.

En Kritikpraktik: mellan konsten och livet, 8th of December, c.off
Collaboration with FSL (Fria seminariet i litterär kritik). More info tba.

Reading edge: Manifestverkstad, 6th of November, 5:30-7:30 pm, c.off
Open workshop for writing Manifestos.

Studiekretz #6: Baroque Architecture and submission3 november kl. 19 och 4 november kl. 17, c.off
Den sjätte upplagan av Studiekretz inbjuder till ett gemensamt undersökande av projektet "BaroqueBaroque Architecture and submission" med residenterna Carima Neusser, Adriano Wilfert Jensen och Laura Oriol.

Reading edge: Om manifestet, 3 october, 17:30-19:00, c.off
Aris Fioretos föreläser om manifestets skilda estetiska och politiska, kulturella och teoretiska anspråk – från ”Det kommunistiska manifestet” 1848 till Valerie Solanas ”SCUM manifestet” 1968.

Release Koreografisk journal #5:text, 29 september, 18:00-21:00, c.off
För releasen av Koreografisk Journal #5 har vi curaterat koreoochgrafi, till vilken vi har bjudit in koreografer och dansare att respondera, bli koreograferade, omkoreografera, skriva och läsa texter i journalen; att flytta texten in i rörelsen och röra texten.

Stockholm Fringe Festival (Stoff), 12-15 september, c.off
Stoff är en multidisciplinär konstfestival, som erbjuder ett sammanhang för lokala såväl som internationella konstnärer att presentera sina verk på en scen. Mer info och biljetter till programmet på c.off.

12 september
Kl. 13:00 dans/performance med Evie Demetriou "When it turns red"
Kl. 14:00 "Laterland" workhop med Benedikte Esperi Produktion.
Kl. 20:00 "Platonplatina" Teater / Performance med Temporarity Production & Alicja Ziolko Productions.
Kl. 21:00 "Laterland" performance med Benedikte Esperi Produktion.

13 september
Kl. 19:00 "Platonplatina"

14 september
Kl. 19:00 "When it turns red"
Kl. 20:30 "Ranunculus" dans / performance med Daniella Eriksson.

15 september
Kl. 16:00 "Ranunculus"

Branch_brunch #5, 12 september, kl. 11:30,  c.off
Bransch_brunch är en informell mötesplats för verksamma inom de koreografiska och performativa konstfälten och andra som är intresserade av att utväxla samtal, dela gemensamma drivkrafter och artikulera tankegångar om arbetsprocesser, konstnärliga praktiker eller andra kulturpolitiskt angelägna frågor. Denna gång med medverkande från Stockholm Fringe festival (Stoff).

My Wild Flag5 och 7 september, 20:00-22:00, c.off
MWF är en internationell dans och koreografi festival i Stockholm. På c.off 5 september invigning och SLUG HORIZONS performance med Florence Peake & Eve Stainton. 7 september Soft Genesis performance med Lydia Östberg Diakté & Casper-Malte Augusta.

Reading edge: manifesto brain barricade, 31 augusti, 14:00-16:00, c.off
Welcome to an open discussion and brainstorm barricade on MANIFESTO writing in conjunction to the Reading edge opening and its manifesto themed autumn!

Reading edge: vara kritisk och göra kritiskt, 30th of August, 5pm-8pm, c.off
Samtal på svenska om kritiken och dess utövare.
Vilka är de viktiga frågorna för dagens och framtidens kritiska praktiker? Vi möts i ett samtal över disciplinära gränser för att utforska våra förhållanden till kritik i vid mening där konstnärligt tänkande och utövande förenas. Syftet är inte att finna gemensamma positioner, utan snarare att identifiera givande beröringspunkter och friktioner som kan lägga grunden för samarbeten och utbyten mellan individer, initiativ, föreningar, rörelser och institutioner.
Bjuder in gör c.off och Fria seminariet i litterär kritik(FSL) tillsammans med Konstfrämjandet Stockholm och ABF Stockholm.

Reading edge opening: vernissage, 29 augusti, 18:00-21.00, c.off
Performativa händelse, böcker, soppa och dryck
Fri entré
I programmet: Sanna Blennow | UN_SPOKEN_LANGUAGE, Ellinor Ljungkvist | TEAR, My Lindh | Tågteve, Isabella Martin | CROSSING THE ATLANTIC AGAIN AND AGAIN, Erica Preli | TABLE CONVERSATION – body, condition, articulation, School in Common | Collect(ive), Seroconversion | Queer Noise reading.

Performance Lab 2018, 10 juni, 12:00-15:00, c.off
För tredje året i rad tar IntraGalactic arts collective plats i vår studio för ett tre dagars undersökande lab med performativa praktiker i fokus. Den sista dagen öppnar vi dörrarna för publik att ta del av arbetet.

Sensory Futures #1: THE WORK TO END ALL LABOR, 2 juni, 14:00-20:00, c.off
Performativ och kritisk smmankomst med:  Olivia Berkowicz, Rasmus Fleischer, Astrid Grelz, Alice Håkansson, Julia Kouneski, Mattin, Max Ronnersjö, Frida Sandström och Karl Sjölund.

CRIP_sessions #5, 26 maj, 13:00-16:00, c.off
(Critical Research In Process) är en serie av fem studieträffar som c.off anordnar under våren 2018. I studieträffarnas särskilda, men sammanflätade nedslag, ägnar vi oss åt ett kritiskt sökande efter en plats där föreställda tillstånd om (o)förmågor och (o)likheter undersöks, diskuteras och omprövas. Det femte och sista tillfället för terminen utgår från funktionalitetsbegreppet.

Interdisciplinary Nordic Performance Bash, 19 maj, 19:00-23:00, c.off
Vision Forum bjuder in till en kväll med mat och performance som samlar bildkonst, dans, koreografi och samtida musik från Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Bransch_brunch #3, 18 maj, 10:30-11:30, c.off
Bransch_brunch är en informell mötesplats för verksamma inom de koreografiska och performativa konstfälten och andra som är intresserade av att utväxla samtal, dela gemensamma drivkrafter och artikulera tankegångar om arbetsprocesser, konstnärliga praktiker eller andra kulturpolitiskt angelägna frågor. Sammantaget ihop-virat på en gemensam plats för en social (brunch) koreografi. Bransch_brunch #3 sker i direkt anslutning till Karin M Jamesons öppna Klein-klass som pågår i vår studio varje fredag kl. 09:00-10:30. Under brunchens gemensamma samtal utgår vi från Klein-tekniken som praktik och metod i relation till andra kroppsliga praktiker.

MISS READ: Berlin Art book Festival, 4-6, Haus der Kulturen der Welt
Som enda medverkande från Sverige är vi glada att få presentera våra publikationer och Läskant projektet i 2018 års upplaga av MISS READ som är en tre dagars festival och konstbokmässa i Berlin.

Dansens dag with Dans på röda linjen, 29 of April, Dansbana!, Vårby gård
(im)perdekta koreografier no. 4 framförst på Vårby gårds Dansbana kl. 12.50-13.00.

CRIP_sessions: practice exchange /Kulturnatt Stockholm, 21 april, 18:00-23:59, c.off
I år kommer vi för första gången att vara en del av Kulturnatt Stockholm, som en av de medverkande kulturplatserna. För kvällen har tidigare c.off-residenter bjudits in för att själva forma ett performativt sammanhang och dela sin särskilda konstnärliga praktik och arbete med en publik. c.off delar även med sig av bokutgivningar, försmak på det kommande projektet Reading edge library, och systerorganisationen ccap visar ett första utdrag av pågående konstnärlig produktion. De medverkande utövar koreografi, performance, konst, litteratur, musik och vidare gränsöverskridande konstnärliga praktiker. Titta, lyssna, samtala, delta, vila. Stanna en stund eller häng kvar hela kvällen. Soppa och dryck finns till självkostnadspris. Våra lokaler är öppna hela kvällen.

CRIP_sessions #4 , 21 april, 13:00-16:00, c.off
Critical Research In Process) är en serie av fem studieträffar som c.off anordnar under våren 2018. I studieträffarnas särskilda, men sammanflätande nedslag, ägnar vi oss åt ett kritiskt sökande efter en plats där föreställda tillstånd om (o)förmågor och (o)likheter undersöks, diskuteras och omprövas. Det fjärde tillfället ger sig an konstnärligt arbete och praktiker inom dans och koreografi från 1960-talet till idag, tillsammans med Josefine Wikström.

Transfest 2018, 6-8 april, c.off
Trans Fest Stockholm 2018 är den tredje upplagan av Sveriges enda trans community och kultur festival. Detta år med ett tredagars program fullt av seminarier, workshops, föreställningar och mycket mer.

CRIP_sessions #3, 17 mars, 13:00-16:00, c.off
Critical Research In Process) är en serie av fem studieträffar som c.off anordnar under våren 2018. I studieträffarnas särskilda, men sammanflätande nedslag, ägnar vi oss åt ett kritiskt sökande efter en plats där föreställda tillstånd om (o)förmågor och (o)likheter undersöks, diskuteras och omprövas. Det tredje tillfället handlar om språkets byggplatser som undersökts tillsammans med John Swedenmark och Tania Espinoza.

Poetic Procedures, 7 mars - 13 april, 19:00-21:00, c.off
Poetiska procedurer är ett koreografiskt format där den återkommande residenten, koreografen och konstnären Pontus Pettersson delar sitt pågående arbete. Det är en öppen dansklass där alla kan delta. Denna termins klasser berör praktiker och koreografier relaterade till vatten.

CRIP_sessions #2, 17 februari, 13.00-16:00, c.off
(Critical Research In Process) är en serie av fem studieträffar som c.off anordnar under våren 2018. I studieträffarnas särskilda, men sammanflätande nedslag, ägnar vi oss åt ett kritiskt sökande efter en plats där föreställda tillstånd om (o)förmågor och (o)likheter undersöks, diskuteras och omprövas. Det andra tillfället möter och diskuterar frågor om delaktighet och deltagande i konst med Ann-Charlotte Glasberg Blomqvist.

CRIP_sessions #1, 21 januari, 13:00-16:00, Studio 3 Subtopia, Alby
(Critical Research In Process) är en serie av fem studieträffar som c.off anordnar under våren 2018. I studieträffarnas särskilda, men sammanflätande nedslag, ägnar vi oss åt ett kritiskt sökande efter en plats där föreställda tillstånd om (o)förmågor och (o)likheter undersöks, diskuteras och omprövas. Under det första tillfället beträder vi den uppdiktade skogenoch ccap-föreställningen TRÄD, med koreografen Cristina Caprioli.  

info@coff.se  / Körsbärsvägen 9, nbt / 114 23 Stockholm

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Leaflet