residens

Vårt schema är just nu fullbokat. För tillfället mottar vi därför inga nya residensförfrågningar. 

c.offs residens erbjuds till konstnärer, författare, dansare, koreografer och andra gränsöverträdande aktörer och projekt som saknar tillräcklig finansiering för sitt arbete, som behöver en plats där ett arbete kan invecklas likväl som utvecklas och där fokus läggs på processen snarare än på produkten.

c.offs residens drivs av och genom en önskan om att upprätthålla alternativa utbytesekonomier, där ett ömsesidigt – men otvunget – utbyte föreslås. c.off erbjuder residenter en plats och praktiska förutsättningar att ompröva, artikulera eller förändra sina konstnärliga praktiker inom c.offs diskursiva miljö. En plats där tankegångar och processer kan manifesteras i sin egen rätt. I sin tur uppmanar c.off dig som resident att dela en praktik, föreslå ett socialt eller diskursivt utbyte genom t ex en informell händelse, sammankomst eller arrangemang, såsom studiekretz, bransch_brunch eller en läsekretz i LÄSKANT bibliotek, registrera en studiecirkel (som hjälper oss att betala vår hyra), eller föreslå ett utbyte på något annat sätt, eller inte alls. Detta är valfritt och ska betraktas som en möjlighet och inte ett krav.

c.offs residens välkomnar individer och grupper som befinner sig i början av ett arbete, som arbetar med något som kanske ännu inte är helt artikulerat eller klarlagt (och som därav kanske inte passar in i vanliga kriterier för andra residens), projekt utan slutgiltiga mål, processer som befinner sig i mitten, i början eller slutet, eller arbeten som utmanar och korsar traditionella discipliner och genrer – arbeten under radarn.

Som resident kan du självständigt använda lokalen och lokalens resurser på det sätt som du helst behöver för att din process eller arbetsgång ska komma till sin rätt. Det kan vara som en plats för ett visst projekt, som en knutpunkt för ett pågående undersökande, som utgångspunkt för att omformulera och arbeta mot andra perspektiv, som ett utrymme utanför din bekvämlighets-zon eller som ett rum för att bli bekväm i. Residens kan ordnas för en dag, för en helg eller för 1-4 veckor, beroende på hur vårt övriga studioschema ser ut.

Om du är intresserad av ett residens är det bara att maila oss. Vi har inga formulär och inget formellt ansökningssystem, men berätta gärna vem du är, vad du gör och varför samt hur och när du vill använda vår lokal/studio under ett residens.

För mer information och intresseanmälan, skicka ett mail till verksamhetsledare izabella.borzecka@coff.se och inkludera gärna länkar eller bilagor till nuvarande eller tidigare arbete.

Lista över våra tidigare residenter hittar du här.

info@coff.se  / Körsbärsvägen 9, nbt / 114 23 Stockholm

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Leaflet