residens

Fram till 1 juli 2020 erbjöd c.off residens till konstnärer, författare, dansare, koreografer och andra gränsöverträdande aktörer och projekt som saknade tillräcklig finansiering för sitt arbete, som behövde en plats där ett arbete kunde invecklas likväl som utvecklas och där fokus las på processen snarare än på produkten.

c.offs residens välkomnade individer och grupper som befinn sig i början av ett arbete, som arbetade med något som kanske ännu inte var helt artikulerat eller klarlagt (och som därav kanske inte passade in i vanliga kriterier för andra residens), projekt utan slutgiltiga mål, processer som befinner sig i mitten, i början eller slutet, eller arbeten som utmanar och korsar traditionella discipliner och genrer – arbeten under radarn.

Som resident kunde du självständigt använda lokalen och lokalens resurser på det sätt som du helst behövde för att din process eller arbetsgång skulle komma till sin rätt. Det kunde vara som en plats för ett visst projekt, som en knutpunkt för ett pågående undersökande, som utgångspunkt för att omformulera och arbeta mot andra perspektiv, som ett utrymme utanför din bekvämlighets-zon eller som ett rum för att bli bekväm i. Residens kunde ordnas för en dag, för en helg eller för 1-4 veckor, beroende på hur vårt övriga studioschema såg ut. Konstnärer utan extern finansiering och konstnärer som inte repeterade för en schemalagd föreställning prioriterades.

Mellan 2014-2020 erbjöd c.off sammanlagt 210 residens som sammanlagt involverade 1120 konstnärer och kulturarbetare.

En årlig sammanställning över våra tidigare residenter hittar du här.

info@coff.se  / Körsbärsvägen 9, nbt / 114 23 Stockholm

 Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Leaflet